Keresés:
Heidrich Balázst, a BGE rektorát a Magyar Rektori Konferencia alelnökévé választották

A Magyar Rektori Konferencia plénuma 2020. június 30-i tisztújító ülésén elnökévé választotta Borhy László akadémikust, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorát. A plénum társelnökké Mocsai Lajost, a Testnevelési Egyetem rektorát választotta. A köztesület alelnökévé választották Heidrich Balázst, egyetemünk rektorát, míg a másik, újból megválasztott alelnök, Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora lett.

 

Rektor Úr a kinevezés kapcsán elmondta: „Úgy vélem, hogy az MRK alelnökeként hatékonyan tudom képviselni a hazai alkalmazott tudományok egyetem státusszal bíró intézményeket, és természetesen a BGE-t. Mindig is törekedtünk arra, hogy ebben a kategóriában itthon zászlóshajó szerepet töltsünk be, ez a jövőben még inkább így lesz, hiszen azt gondoljuk, hogy az egyetemeken a gazdaságközeliség megteremtése és a vállalkozásokkal való szoros együttműködés kulcsfontosságú.”

 

A tisztújítás során megtartott választás eredményeként az MRK Állami Tagozatának elnöki tisztségét továbbra is András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora látja el, az Állami Tagozat által delegált elnökségi tag pedig Vassné Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora lett a jelenleg is mandátummal rendelkező Palkovics László rektor (Szent István Egyetem) mellett.

Az MRK Magánintézményi Tagozatának elnökévé Szabó Péter Ottó, a Kodolányi János Egyetem rektora került megválasztásra. Az MRK Egyházi Tagozata az elnökségbe Enghy Sándort, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorát delegálta.

A Művészeti Egyetemek Rektori Széke Bolvári-Takács Gábort, a Magyar Táncművészeti Egyetem rektorát delegálja elnökeként az MRK elnökségébe.

A megválasztott tisztségviselők – akik az MRK elnökségét is alkotják egyben – mandátuma 2020. július 1-jétől kezdődően két évre szól.

Az MRK tiszteletbeli elnöke lett mandátumának lejártával Józsa János, az MRK eddigi elnöke, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora.


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM